A házikenyér a legfinomabb kenyér!

A házikenyér a legfinomabb kenyér!

A házikenyér a legfinomabb kenyér, ráadásul elkészítésében sincsen semmi ördöngösség! - Ezért is, hogy egyre többen veszik elő nagyanyáik és dédanyáik receptjeit, s állnak neki maguk is kenyeret sütni.

Most, hogy egyre többen veszik komolyan az önkéntes karanténba vonulást - remélhető legalábbis, hogy mindenki több időt tölt el otthon - itt az alkalom, hogy az is megtanuljon kenyeret sütni, aki eddig - idő hiányában - még nem tette volna meg. A boltok polcait elnézve: a liszt már mindenkinek otthon van hozzá. A liszten kívül pedig mindössze egy csipetnyi sóra és némi vízre van szükség a kenyér elkészítéséhez. (Ugyancsak lisztből és vízből lehet készíteni kovászt, ami nem csak azért jobb az élesztőnél, mert utóbbi némiképp hiánycikké vált, hanem azért is, mert hogy sokkalta finomabb lesz tőle a kész kenyér!)
Receptekből aligha van hiány. Az eredmény azonban nem csak a kovászon, avagy az elkészítés módján, hanem az edényen is áll, s ehhez ajánljuk kenyérsütő edényeinket!
A kenyérsütő edényeinkben készített házi kenyér talán azért is, hogy finomabb és ropogósabb, merthogy felmelegedése után a kerámia egyenletesen adja le a hőt a kenyértészta felé. Emellett edényünk további előnye, hogy a tésztát az edényben is keleszthető, a kész kenyér pedig könnyen kifordítható (nem ragad bele, elválik a falától, s szép kérge lesz).
Kenyérsütő edényeink mind kemencében, mind sütőben jól használhatók. Két színben: gasztroangyal-pirosban és fazekas-zöldben készítjük őket, három méretben. Legkisebb változata mellé célszerű a sütőbe tenni egy kis edény vizet, hogy elég gőz keletkezzen. A két nagyobb méret esetében ez nem szükséges, mert azon edényeink fedelesek.
Kenyérsütőink mellett ajánljuk még keverőtáljainkat is: tésztakeveréshez, tésztagyúráshoz, kelesztéshez.