Vásárlói tájékoztató

Vásárlói tájékoztató

 

Az "ÁTMENETI KÉSZLETHIÁNY" jelzéssel ellátott termékeink is rendelhetőek, a megrendelést követően kb. 2 hét múlva tudjuk szállítani.

Termékek tulajdonságai:

Hő- és lángálló samottos masszából, kézi korongolással és döngöléssel készültek, 1.040 Celsius fokon égetett, ólommentes mázzal bevont, sütésre-főzésre

alkalmas edények.

A massza (cserép) hőtágulási együtthatója miatt a máz

hajszálrepedezett (háriszos).

Mivel az edények szabadkézzel készülnek, némi méretbeli különbség előfordulhat.

Használati tudnivalók:

Edényeink szabadtűzön (fa), kemencében, gáz- és villanytűzhely sütőjében, sparhelten, sütésre egyaránt használhatók.

Gáztűzhelyen való főzéskor az edény alá lángelosztót tenni KÖTELEZŐ! Arra figyeljen főzés közben, hogy a gázláng ne érjen túl a lángelosztón, ne érje közvetlenül az edény falát! Gáztűzhelyen való főzéskor kis lángon főzzünk, az is elegendő, mert a felmelegedett cserépedény adja át a hőt az ételnek, és folyamatosan forrásban tartja azt. Villanytűzhelyen, kerámia- és indukciós főzőlapon való használatát NEM javasoljuk! Egyes vásárlóink elektromos tűzhelyen, az edény alá vaslapot helyezve főznek edényeinkben, azonban az ilyen módon való használat közben bekövetkezett esetleges károkért felelősséget nem vállalunk!

A kerámia cserépedény nagyszerűsége abban rejlik, hogy - ugyan a cserép rossz hővezető, ezért időre van szükség az átmelegedésére - egyenletesen adja le a hőt, így harmonikusabb ízvilágú fogások készülnek benne. A használat közben történő hőmérsékletváltozásokat (pl. forrásban lévő ételre hideg víz öntése, forró kemencéből hideg lapra kivétel) jól tűri.

A mosogatás nem igényel megkülönböztetett eljárást, ugyanúgy végezhető, mint bármilyen más edénynél.

Persze ne feledjük, a kerámia törékeny!

Mosogatás után szárítsa ki, az edény fedelét félrehúzva tárolja! Használat előtt mindig győződjön meg róla, hogy az edény száraz!

További információk:

www.legli.hu

www.facebook.com/leglikeramiamanufaktura

Szállítási információk:

Az MPL futárszolgálat szállítja házhoz a csomagját, a szállítás díjat súly alapján kalkulálják, amit a vételárral együtt kell kifizetni. (Többnyire 2-3-4 ezer Ft, súly fügvényében.)

Vásárolni utánvéttel és előreutalással is lehetséges.

FONTOS! A termékekre vállalt garancia csak akkor érvényes, ha a csomagot az átvételt követően kibontja és megvizsgálja, megbizonyosodik annak sértetlenségéről. A termékeken esetlegesen észlelt sérülés/törés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét, erre személyesen, bármelyik postafiókban lehetősége van. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni.